Тъмен

ВЛИЗАМЕ и ИЗСЛЕДВАМЕ тайните на тази ПЕЩЕРА 

Абониране
Показвания 235 хил.
99% 2 330 19

Днес ще посетим не една, ами цели две пещери, които се свързват с дълбокото минало на хората. 🔴 Какви древни тайни крият и защо са толкова важни за историята на човечеството, не само в България, но и за цяла Европа? Гледайте.
🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash4" и 3% от техника с "Clash4PC" - ozn.bg/2mn0oIf​​​
📘 Поръчай НОВАТА ми книга "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" с отстъпка тук: bit.ly/3lqComy​​​
📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR​​​​
📗 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI​​​
Пътуването ни днес започва в северозападна България, където ще посетим пещерите Козарника и Магурата. И двете са много известни, и двете си приличат по определен елемент, но се стопанисват по тотално различен начин. Едната е забравена и оставена на самотек, докато другата е известна туристическа дестинация посещавана от много хора.
Като част от серията "Мистериите на България", епизодът за Козарника и Магурата се пада 8-ми подред. До края на сезона остават само още 2 видеа.
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Започваме с пещерата Козарника, която е може би една от най-значимите пещери в България. В нея са открити човешки останки на над милион години, които преобръщат историята на древните хора. Вероятно населването на Европа е преминало именно през нашите земи, където Козарника се е използвала като убежище и дом. Всяка една епоха е оставила слой история, която се разкрива пред очите ни. За съжаление пещерата Козарника е оставена на произвола на съдбата и е абсолютно безстопанствена. Жалко за България, че се отнася така с природните и културните си богатства. В една нормална държава, това щеше да е музей.
След това се отправяме към една друга много известна пещера, а именно Магурата. Нея няма как да не сте я чували. Това е пещерата с древните рисунки, за която съм ви говорил толкова много. Магурата е близо до град Белоградчик и е едно от най-интересните места за посещение и от деца, и от възрастни. Независимо дали сте чели за нея или сте гледали предавания, аз ви препоръчвам горещо да я посетите и да я разгледате на живо. За съжаление достъпът до залата с рисунките в момента е ограничен от Министерството на културата, но се надяваме скоро тя отново да бъде отворена. Не си мислете обаче, че само това е интересното. В тази пещера ви очаква един дълъг преход между красиви зали и рекордьори. Природата е изваяла приказни форми достойни за възхищение.
Няма да крия, аз харесвам много пещери и обичам да ги посещавам. Писал съм много в книгата си за някои от тях и съм истински щастлив, че България е толкова богата на пещери. Препоръчвам ви да ги посетите с екскурзовод, който да ви разкаже малко повече за тях.
Скъпи приятели, надявам се епизодът за Козарника и Магурата да ви е харесал и ако е така, може да оставите по един палец нагоре в подкрепа. Не забравяйте да се абонирате за канала ако подобно съдържание ви харесва.

Развлечения

Публикуван на

 

18.02.2021 г.

Споделяне:

Споделяне:

Изтегли:

Зарежда връзки.....

Добавяне към:

Любими
За гледане по-късно
Коментари 0   
Напред
Mysteries of Bulgaria - The Movie
2:06:35
Показвания 1,1 млн.
БОЯН ВЗЕ НЕЩАТА В СВОИТЕ РЪЦЕ!
16:29
Sadakatsiz 19. Bölüm
1:51:08
Показвания 906 хил.
FARI - TRR'CAK / ТРР'ЦАК (OFFICIAL VIDEO)
3:32
Показвания 149 хил.
Топ 15 Паранормални Явления
21:18
БОЯН ВЗЕ НЕЩАТА В СВОИТЕ РЪЦЕ!
16:29
Sadakatsiz 19. Bölüm
1:51:08
Показвания 906 хил.
FARI - TRR'CAK / ТРР'ЦАК (OFFICIAL VIDEO)
3:32
Показвания 149 хил.
SIDEMEN ANSWER THE INTERNETS WEIRDEST QUESTIONS
23:51
Показвания 1,9 млн.
Sen Çal Kapımı 34. Bölüm Fragmanı
0:43
Показвания 2,6 млн.